Pokreće Blogger.

Novi brisači za BMW 5 limuzina ili karavan

Vlasnici BMW vozila poznati su po svojoj opsesiji prema limenim ljubimcima (u dobrom smislu), pa ni ne čudi da svako malo nešto mijenjaju na automobilu.

Gore spomenuta tvrdnja se posebno odnosi na vlasnike malo starijih modela, kao recimo BMW serije 5 koja se počela proizvoditi sredinom 80-tih pa sve do kraja 90-tih. Takozvani BMW 5 E34 u svojoj limuzinskoj izvedbi ima klasične metlice brisača na prednjem vjetrobranskom staklu, dok taj isti model u karavanskoj izvedbi posjeduje i brisač na zadnjem staklu. Još jedna zanimljiva stvar je da prednje metlice na sebi imaju takozvani spojler koji služi da automobil pri velikim brzinama pravi manji otpor, da se smanji buka tijekom vožnje i prvenstveno da metlice brisača bolje prianjaju za površinu stakla.
Na sve to morate pripaziti tijekom zamjene brisača. Ako ste se odlučili na nove brisače, savjetujemo Vam da odaberete metlice koje na sebi imaju spojler (klasične) ili da uradite konverziju sa klasičnih metlica na ravne, koje uredno dolaze sa tijelom oblikovanim da obavlja posao i pri velikim brzinama, uz što manju buku.
Vlasnici BMW-a 5 karavana trebaju osim prednjih metlica za sebe poručiti i metlicu brisača za stražnje staklo.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Objavi komentar