Pokreće Blogger.

Kako radi motor? Pogledajte radne taktove izbliza

Ljudi se obično ne zamaraju sitnicama poput radnih taktova, dvotaktnih ili četverotaktnih motora. Većinom se izgube već i na spomen rednog šestaka ili neke V8 mašine, ali svi znaju kazati koliko konjskih snaga ima njihov ljubimac.

Da bi barem malo popravili sliku o sebi, upotpunili svoje znanje o motorima sa unutarnjim sagorijevanjem, i na kraju naučili nešto novo, pogledajte ovaj zanimljivi video.
Video je jako zanimljiv, i to iz više razloga. Prvo zbog toga što je video kamera pozicionirana na jako nepristupačnom mjestu, jer u ovom slučaju kamera se nalazi u samoj komori za sagorijevanje, a kada vidite što je sve zabilježila znat ćete o kakvom negostoljubivom mjestu je riječ. Dakle, iz perspektive nekog zaljubljenika u video ovaj snimak je remek djelo. Mnogi bi željeli snimiti ovako nešto, ali nemaju prave prilike za to kao niti odgovarajuće tehnologije.
Druga stvar, naravno zanimljiva događanja ispred objektiva. Na snimci će te vidjeti komoru za sagorijevanje, usisni i ispušni ventil, te vrh svjećice. U par trenutaka ispred objektiva se pojavljuje i vrh klipa, koji naravno i pogoni čitav motor pa na kraju uz pomoć mnogih drugih komponenata i cijeli automobil zajedno sa vozačem.

Riječ je o benzinskom motoru sa četiri takta.
Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Objavi komentar