Pokreće Blogger.

Već poprilično stara vijest ali bez previše buke - Opel Insignia izgorjela u plamenu

Već je dobro poznato među ljubiteljima Opelovih modela da je Insignia rizična za vožnju. Naime, ovi ljepotani iz Opela znaju da se zapale.

Vijest nije nova, ali se nekako zataškava sve ove godine, na štetu vlasnika i potencijalnih vlasnika ovih modela. Na sreću, do sada nije zabilježen smrtni slučaj, barem koliko je nama poznato (mislimo na području Hrvatske), ali netko svakako treba reagirati na ovakvu vrstu proizvodne greške.
Prenosimo tek jednu vijest lokalnog Internet portala Zadarsli List.
Četiri godine star osobni automobil Opel Insignia dizel zadarskih registracijskih oznaka, u potpunosti je izgorio kod čvorišta Sv.  Martin brze ceste Zadar 2 - Gaženica. Vozač Dragan J. iz Zadra, koji se  sam nalazio u vozilu, srećom je na vrijeme napustio vozilo na kojem je  uslijed požara nastala totalna šteta.
Vozeći se brzom cestom Zadar 2 - Gaženica čim je primijetio dim ispod poklopca motora s Kalmetine je skrenuo na prilaznu cestu Zdravinu, koja vodi do Debeljaka. Rijetki vozači koji su imali male protupožarne aparate od jednog kilograma nisu se ni usudili približiti plamtećoj  buktinji, a zadarski vatrogasci pristigli su vrlo brzo od početka požara, ali  su u višeminutnoj intervenciji jedino uspjeli ugasiti opasnu buktinju. Iako je nekoliko vozača stalno zaustavljalo vozila mnogi su znatiželjni, ali  neodgovorni vozači, prolazili pored vozila, izlažući sebe i suvozače životnoj opasnosti u slučaju eksplozije.
Inače, prodajna cijena Opel Insignie prozvodnja 2011. bila je 30.000 eura ili 230.000 kuna. Na mjesto nesvakidašnje nesreće izašli su policajci PU zadarske, a točan uzrok nesreće znat će se nakon vještačenja.

Share on Google Plus
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Objavi komentar